Nieuws & Projecten

SuperPro Europe onderstel

VW GOLF MK 7 R met superpro europe onderstel xtmotorsport
VW GOLF MK 7 R met superpro europe onderstel xtmotorsport 4
VW GOLF MK 7 R met superpro europe onderstel xtmotorsport 3
VW GOLF MK 7 R met superpro europe onderstel xtmotorsport 2

Deze VW Golf Mk7 R is voorzien van SuperPro Europe onderstel rubbers, en een SPEC Clutch koppeling set.

Diesel inlaat reiniging

Diesel inlaat reiniging xt-motorsport

Diesel inlaat reiniging; nu ook uit te voeren bij XT Motorsport.
We boeken goede resultaten met BG Products, Inc.

Preventief reinigen is vandaag de dag zeer belangrijk, en hoort bij het onderhoud. Behoudt en werking van de mechanische delen in de motoren, die helaas niet zonder deze reinigingen meer kunnen.

SPEC Clutch

De SPEC Clutch is gemonteerd op deze VW Golf Mk7 R >> even wat foto's toegevoegd van de gedemonteerde SRE koppeling die gemonteerd was en het niet heeft overleefd >> De auto is Stage 2 getuned .. De frictie materialen zijn bij hoger rendement motoren belangrijk voor de levensduur van een koppelingset >> vergelijk het met een remblok >> een standaard remblok gaat vrij snel faden met sportief gebruik >> een sport remblok met een andere voering / frictie materiaal is "de" oplossing. Hij zal beter gaan remmen, en de levensduur is langer. Voor de Mk7 R is deze koppelingset 1 van de betere opties. De bediening blijft vriendelijk, en de levensduur is gelijk aan OE.

Brembo BBK remblokken

Brembo BBK remblokken XTmotorsport
Voor de Brembo BBK zijn er tal van merken remblokken leverbaar Brembo zelf levert de straat kits af met een HP1000 compound. Een upgrade voor de HP1000 is deze HP2000 >> dit blok is zeer geschikt voor sportief straat gebruik.

GFB boost controllers

GFB levert niet alleen de GFBdv+ DV modificaties, maar ook boost controllers >> met deze boost controller kunnen we de VW Golf Mk4 V6 T perfect afstellen !

Spec koppeling

Voor de Mk7 / 7,5 GTI en R koppeling sets tot 900Nm koppel ! Volgende week monteren / foto's volgen ...

Mk7 GTI vooras

Mk7 GTI vooras XTmotorsport
Vandaag een Mk7 GTI vooras in het Super Pro poly bushes gezet. Auto stuurt een stuk strakker, volgt de bochten beter, en we zijn wat bijgeluiden kwijt met inparkeren.

VW Golf Mk4 V6 Turbo

VW Golf Mk4 V6 Turbo XTmotorsport
De verhuisstres is achter ons en we zijn druk met meerdere projecten >> oa : VW Golf Mk4 V6 Turbo >> de turbo had wat problemen met een vast zittende actuator. De reparatie ging gepaard met wat aanpassingen >> de HGP30 / GT30 turbo is aangepast naar een GT35, en de orig actuator heeft plaats gemaakt voor een turbo-smart actuator >> rebuild and modiefied @ AET Turbos Meer foto's over dit project volgen.

Nieuwe belettering

Super blij 😀 met de nieuwe belettering, die duidelijk aangeeft dat dit onze nieuwe locatie is. Like?? Out of the Sun Glasfolie bedankt voor de service 😉

VW Golf Mk7 R

VW Golf Mk7 R XTmotorsport
Deze VW Golf Mk7 R kwam binnen voor een BG Products, Inc. totaal reiniging + olie wissel + carterpan modificatie : verbrandings kamers, inlaat, ,motorflush, injectie systeem zijn allemaal netjes gereinigd. De plastic carterpan heeft de slechte eigenschap te gaan falen / lekken >> eerste proto-type van de Aluminium carterpan is gemonteerd. Deze carterpan heeft een aantal voordelen vergeleken met de originele carterpan: -Gefreesd uit volledig hoogwaardig aluminium -Stabieler en steviger dan de plastic pan -Betere warmte afvoer door koelribben -Lichtgewicht, slecht 2,5kg en ultra stabiel -Plus 2 Liter olievolume voor extra olie koeling tot 15 gr. -Incl een magnetische olie aftap plug. -Past plug&play met OE bevestigings materiaal.

De werkplaats klaar voor gebruik

Na een aantal weken tot in de late uurtjes te hebben geklust in het nieuwe pand😅 , is de werkplaats klaar voor gebruik, en zijn we vanaf vandaag actief op de nieuwe locatie. Het is nog lang niet klaar, maar we gaan volgas verder met de lopende projecten ... ! En richten we een schitterende schone werkplaats in voor motoren bouw / revisie.. Word vervolgd !!

"Wolf800+"project

Wolf800+ project XTmotorsport
Achter de schermen, word nog steeds gewerkt aan het "Wolf800+"project, vandaag kwamen de custom DV's van THE-tuner binnen, en kunnen gemonteerd worden. Ook zijn we druk met het installeren met een FIS control module >> deze module zorgt ervoor, dat diverse waardes zichtbaar worden op het huidige instrumenten paneel. Turbodruk, uitlaatgastemperatuur L+R, brandstofdruk.. etc Blijf ons volgen met dit schitterende project, we moeten nog aardig wat werk verzetten voordat we kunnen starten >> maar het einde is in zicht !!

Nieuwe cilinder kop

Nieuwe cilinder kop​ XTmotorsport
Onderdelen komen genoeg binnen >> De VW Golf Mk6 GTI ( met het oliedruk probleem )word voorzien van een nieuwe cilinder kop !

Nieuw pand

pand xt motorsport poeldijk
Nieuwe vooruitzichten voor XT Motorsport voor 2019 De huidige lokatie moest vervroegd tijd maken voor de nieuwbouw van woonhuizen. Medio Mei zal XT Motorsport gevestigd zijn aan >> ABC Westland 249 in Poeldijk, een schitterende nieuwe lokatie !! Voor alle performance producten >> zoals: uitlaatsystemen, remsets, wielen, banden, koppelingen, motor-aanpassingen, ophanging aanpassingen & modificaties, onderstellen >> maar ook voor chiptuning / tuning, en specialisme in de VAG merken qua onderhoud en reparaties is iedereen welkom ! Grt Team XT Motorsport !!